Kuukauden nuorisoseuralainen – Henna Hännikäinen

Henna Hännikäinen.

Toukokuun kuukauden nuorisoseuralainen on 34-vuotias Henna Hännikäinen Kuivalan Nuorisoseurasta. Henna toimii aktiivisesti Uusi Teatteri Utissa, jonne hän on myös kirjoittanut useita näytelmäkäsikirjoituksia.

Miten lähdit mukaan nuorisoseuratoimintaan/harrastukseesi?

Lähdin teatteriharrastukseen Nuorisoseuran tekemän kyselyn mukaan, jossa kysyttiin, mitä harrastustoimintaa kylälle haluttaisiin. Iskä kysyi, että haluaisinko lähteä ja sitä kautta sitten tuli myös äiskä mukaan. Ollaan tällä hetkellä saatu toimintaan myös miun sisko silloin tällöin mukaan, että koko perhe tuolla pyörii, mikä on miulle ainakin mieleistä, kun saadaan olla yhdessä.

Kuinka kauan olet ollut mukana toiminnassa? 

Olen ollu ihan alusta asti, eli ensin oli lasten pieni teatterinäytös ja sen jälkeen tuli kysely, minkä jälkeen Uusi Teatteri Utti aloitti 2003 syksyllä harjoittelun. 2004 eli 20vuotta sitten keväällä oli ensimmäinen ensi-ilta ja siitä lähtien sitten ollaankin oltu mukana. Äiskä piti yhden välivuoden, mutta iskän kanssa ollaan oltu koko 20vuotta tuolla.

Mitä toimintaan/harrastukseesi kuuluu, mitä teet tai mitä ryhmänne tekee? 

Meillä on harrastajateatteriryhmä, jonne otetaan porukkaa vauvasta vaariin. Itse kirjoitan käsikirjoituksia, jolla saadaan toiminta pysymään aktiivisena, suunnittelen porukan kanssa tapahtumia, esim. lastentapahtumia, myyjäisiä, jne. Teemme yhdessä ja pidämme hauskaa.
Mikä on parasta nuorisoseuratoiminnassa/harrastuksessasi? Olemme perhe. Ei vain sen takia, että suurinosa on sukua, mutta olemme teatteriperhe ja kaikki, ketkä tulevat teatteriin mukaan, ovat osa teatteriperhettämme. Siellä kuunnellaan ilot sekä surut, pidetään hauskaa ja ollaan yhdessä.

Mitä haluaisit kertoa muille?

Rakastan teatterin tekemistä ja nuorisoseuratoimintaa muuutoinkin. Onhan miulla molemmilta puolilta isovanhemmat olleet nuorisoseuratoimijoina. Miusta kaikkien tulisi edes kerran eläessään kokea se yhdessä tekemisen riemu ja tekemisen ilo. Halaus joka kerta ovella tullessa ja lähtiessä vaan on jotain, mikä kertoo, että olet oikeassa paikassa ja asiassa mukana!

Olen tosiaan kirjoittanut nyt kolme kantaesityksensä saanutta näytelmää ja neljäs on työn alla. Sain ensimmäisen kerran lähes 20vuoteen luvan kirjoittaa Hectorin musiikkiin näytelmän, Pahojen Tapojen Kuppilan, joka on miulle aika iso saavutus harrastajakirjoittajana, saati sitten se fakta, ettei hän ole antanut lupaa kenellekään ammattilaisellekaan. Ensi talven näytelmään kirjoitan paljon rooleja, joten niitä voidaan tehdä joko roolituplauksella tai sitten jokainen saisi oman roolin. Hauska näytelmä tulossa ja musiikki on Suomalaista, mutten kerro enempää
Kuivalan Nuorisoseurassa/Uusi Teatteri Utissa on oikeasti mukavaa ja meillä on hauskaa!

Tervetuloa mukaan toimintaan ja perheenomaiseen ympäristöön, jossa jokainen saa aina itselleen jotain! Me tehdään yhdessä ihan kaikennäköistä askaretta, joten nähdään teatterilla!
Terkuin
Henna Hännikäinen