Kuukauden nuorisoseuralainen – Joanna Riikonen

Joanna Riikonen, kollaasikuva.

Huhtikuun kuukauden nuorisoseuralainen on Asemäentien Nuorisoseuran 18-vuotias Joanna Riikonen. Joanna on myös toinen Saimaan Nuorisoseurojen vuoden 2023 ohjaajista. Seurassaan Joanna toimii Kuiskaus-ryhmän ohjaajana sekä harrastajana teatteri Vaientamattoman Huuto-ryhmässä.

Miten lähdit mukaan nuorisoseuratoimintaan/harrastukseesi?

"Mie lähdin toimintaan muutaman ystävän houkuttelemana. Hyö oli ollu pitkin kesää mukana eri tapahtumissa ja kesäteatterissa. Kamujen kertomusten sekä esitysten perusteella ihastuin meininkiin ja sit syksyllä uskalsin hypätä ite mukaan. Sehän olikii ihan oikee paikka miulle ja siitä lähtien oon ottanu isoja harppauksia harrastuksen parissa."

Kuinka kauan olet ollut mukana toiminnassa?

"Oon ollut mukana vuodesta 2021 teatterilaisena!"

Mitä toimintaan/harrastukseesi kuuluu, mitä teet tai mitä ryhmänne tekee?

"No tää nuorisoseuralaisuushan on itsessään jo tosi monipuolista hommaa! Oon päässy teatteriharrastuksen kautta kokeilemaan ihan hurjasti erilaisia asioita ääniajosta näyttelemiseen ja talkoohommista erilaisten ryhmien ohjaamiseen! Nykyisin ohjaan Kuiskausta eli 11-15-vuotiaiden teatteriryhmää, jossa tutustutaan teatterin tekemiseen monipuolisesti ja ryhmälähtöisesti.

Sit oon kanssa meidän seuran eri toimikunnissa mukana. Oon päässy myös onnekseni tutustumaan nuorisoseurojen valtakunnalliseen toimintaan Nuorten vaikuttajien kautta."

Mikä on parasta nuorisoseuratoiminnassa/harrastuksessasi?

"Parasta tässä kaikessa on varmasti yhteisöllisyys. Se näkyy esimerkiks harrastusryhmissä yhdessä oivaltamisena. Miusta meidän seuran parhaita piirteitä on kokeilunhaluisuus ja harrastajalähtöisyys, kaikki lähtee meidän impulsseista ja toiminta on just sen tuntuista, ihanaa!

Parhautta on tietysti myös se kun pääsee tekemään sitä mitä rakastaa ja vielä tukevassa ja mahdollistavassa ilmapiirissä, sellasten tyyppien kanssa jotka rakastaa tätä harrastusta, nuorisoseuralaisuutta ja taiteenmuotoa ihan yhtä paljon."

Mitä haluaisit kertoa muille?

"Peas and love, rakkautta ja herneitä! Muistakaa tehdä niitä juttuja mistä pidätte ja eläkää kevättä <3 Myös hei 3.-6.6 luvassa kulttuurin nälkään Asemäentien nuorisoseuran järjestämä Kume fest, eli kulttuuri festarit!! Be there <3"