Kuukauden nuorisoseuralainen – Morgan Lindström

Morgan Lindström - omakuva

Maaliskuun Saimaan kuukauden nuorisoseuralainen on Taipalsaaren Nuorisoseuran ohjaaja Morgan Lindström. Morgan valmistui helmikuussa kansantanssin ohjaajaksi Suomen Nuorisoseurojen ja kansantanssijärjestöjen yhdessä järjestämässä koulutuksessa Lapualla.
(Kuva: Morgan Lindströmin kotialbumi)

Kuka olet ja mitä teet?

Heippa! Mie oon Morgan, 18-vuotias Taipalsaaren nuorisoseuran jäsen. Mie ohjaan Taipalsaarella Luova Lava -kerhoa työparini kanssa, jossa näyttelemme, leikimme ja tanssimme. Viikoittaisen kerhotoiminnan lisäksi olen ollut monta vuotta Luova Lava leireillä apuohjaajana Lappeenrannan seudulla, ja tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa vastuutehtävissä!

Kuinka kauan olet ollut mukana toiminnassa ja miten lähdit mukaan?

Mie aloitin 9-vuotiaana kansantanssin Rajan Nuorten Kikatus tanssiryhmässä, johon miut kutsuttiin koulun kautta mukaan. Tällöin en vielä tiennyt nuorisoseuroista, vaan harrastin viikottain koulusta tuttujen ystävien kanssa. Hetken kuluttua huomasin haluavani lisää haastetta, ja vaihdoin Keikaus -ryhmään, jossa vietin n. 7 vuotta vaihtelevien ohjaajien kanssa. 

Kansantanssi oli aluksi hauska harrastus, jossa pääsi liikkumaan, laulamaan ja tapaamaan ystäviä. Kun siirryin yläasteelle tanssista sekä meidän ryhmästä muodostui miun tuki ja turva. Koulustressin ja -kiusaamisen vuoksi odotin jokaista keskiviikkoiltaa kui nousevaa kuuta. Nuorisoseura oli yläasteella jo tullut tutuksi, ja sain upeita esiintymismahdollisuuksia sekä yhteistöitä paikallisen seuran avulla. Ilman itseilmaisua, upeita ryhmäläisiä tai vankkaa taustatukea seuralta en olisi selvinnyt nuoruusvuosiani tai oppinut epäonnistumaan.
 
Tanssiharrastuksen jälkeen jatkoin liikuntaa ja ilmaisua muissa muodoissa, mutta ohjaamisesta jäi silti kutina. Vuosien varrella Knoppi-koulutus oli tullut terminä tutuksi, ja halusin lähteä ohjaamaan lapsia ja nuoria. Knopin jälkeen sain äärettömän paljon vaikuttamis- sekä ohjausmahdollisuuksia mm. Luova Lava -leireiltä, Nuorista Vaikuttajista sekä myöhemmin muilta nuorisoseuroilta. Sain koulutuksesta ponnahduslaudan nykyiseen ohjaustyöhöni Taipalsaarelle, jota rakastan todella paljon. Vapaus ohjaajana luoda positiivinen ilmapiiri sekä kehittävä ympäristö lapsille on äärettömän voimaannuttavaa sekä palkitsevaa minulle ohjaajana. Näytelmät ja esitykset ovat uskomattomia hetkiä ohjaajuudessa, ja lasten sosiaalinen kehitys myös viikon mittaisten leirien aikana ovat ehdottomasti parhaat osuudet ohjaajuudessa. Esitysten jälkeiset pitkät halit muistuttavat minua siitä, minkä vuoksi tätä teen. 

Millaisen vinkin antaisit muille?

Meidän kerhon ykkösjuttu esiintymisen ohella on Yllätyskyykky! Jos alkulämmittely tuntuu pitkäveteiseltä, lavalla keskittyminen herpaantuu tai muuten vaan haluaa pitää jännitystä yllä Yllätyskyykky toimii meillä loistavasti! Lasten vireys ja notkeat nivelet eivät kyykyistä ylläty, mutta välillä minä ja ohjaajaparini olemme päätyneet lattialle Yllätyskyykky-sarjatulen jälkeen - eli kokeilkaa omalla riskillä!

Mitä teet jatkossa?

Olen todella onnellinen ja ylpeä Taipalsaaren nuorisoseuran ohjaaja, ja tulen jatkossa kehittämään ohjausuraani vielä takaisin tanssin pyörteisiin - juuri valmistuneena Kansantanssin ohjaajana - eli paikalliset saattavat törmätä nimeeni tulevaisuudessa!
 
<3:llä - Morgan Lindström