• Etusivu  / 

Saimaan Nuorisoseurat 130 v juhlavuoden seuraesittelyt

Saimaan Nuorisoseurat vietti 130-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2020. Vuoden aikana jäsenseuroja ja niiden toimintaa esiteltiin yhdistyksen kotisivuilla sekä Facebookissa. Alta löydät nämä seurojen esittelyt.

Saimaan Nuorisoseurat 130 vuotta
Tanssivia ihmisiä piirissä käsi kädessä.

LEMIN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Lemin Nuorisoseurassa olemme vilkkaan teatteritoiminnan lisäksi aloittaneet vuosien tauon jälkeen Tanhutanssit. Tervetuloa kanssamme tanssimaan Tapiolaan maanantaisin klo 17!

Kolme kalahahmoiksi pukeutunutta ihmistä.

VÄLIJOEN NUORISOSEURA RIENTO
Tiesitkö, että Välijoen Nuorisoseura Riento on jo pitkään käyttänyt toimintansa mottona ”Tehdään ensin, mietitään sitten”? Ollaan todettu, että pääsääntöisesti lopputulos on ollut oikein hyvä ja onnistunut!

Kuva tapahtumasta, jossa joukko ihmisiä seisoo kädet ylhäällä.

NUORISOSEURA RAJAN NUORET
Tiesitkö, että Nuorisoseura Rajan Nuoret on valittu positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi vuonna 2014? Ja tiesitkö, että Vuoden 2019 nuorisoseuralainen Laura Koponen toimii meidän seurassamme?

Kahden naisen putkiremppa, julistekuva.

KULENNOISTEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Kulennoisten Nuorisoseurassa tulee naistenpäivänä ensi-iltaan päivän teemaan hyvin sopiva Kahden naisen putkiremppa komedianäytelmä?

Luova lava - leirin lapsia ja ohjaajia kädet ylhäällä.

KANGASVARREN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Kangasvarren Nuorisoseura täyttää mahtavat 120 vuotta ja pitää kunnon juhlat su 22.3. Täyttä toimintaa ja tekemisen iloa silloin ennen, tänään ja vielä sadan vuoden päästä!

TIRVAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Tirvan Nuorisoseuralla on kesällä teatteritoimintaa Tirvan lavalla kauniin Välijoen varrella ja talvella koko perheen tapahtuma- ja kerhotoimintaa Tirvan Seuralassa?

Käki kukkuu kostoa - näytelmäjuliste.

SUOMENNIEMEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Suomenniemellä ratkotaan tänä vuonna mummomysteeriä? Mitä tapahtui ja kuka se oli? Huom. aiemmin keväällä suunnitellut Käki kukkuu kostoa - esitykset on siirretty syksykaudelle, myöhemmin ilmoitettavaan aikaan.

Kuva tansseista, kuvassa paljon tanssivia pareja.

SÄRKISALMEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Särkisalmen Nuorisoseuralla on oma tanssilava Kisapirtti, jota seura on pyörittänyt jo 30 vuotta?

Kuvassa lapsia rivissä kädet ylhäällä.

NUORISOSEURA HARMONIKKA
Tiesitkö, että Nuorisoseura Harmonikan jäsenmäärä on tuplaantunut viidessä vuodessa? Tiesitkö myös, että meidät valittiin Saimaan Nuorisoseurojen Vuoden 2019 Nuorisoseuraksi ja samaan syssyyn meiän kaikkien ryhmien ohjaaja Milla Sorsa valittiin, niin Saimaan kuin Suomen Nuorisoseurojen vuoden ohjaajaksi?

Kuvassa esitysasuihin pukeutuneita eri-ikäisiä kansantanssijoita.

KARJALAN NUORET
Tiesitkö, että Karjalan Nuoret on tällä hetkellä maailman suurin suomalainen nuorisoseura ja meillä on 500 jäsentä. Seura on perustettu Viipurissa ja se on muuttanut Helsinkiin – välirauhan aikana ehdittiin palata kotiin ennen uutta evakkomatkaa. Seuralla on myös oma jäsenlehti Kaiku, joka on ilmestynyt aivan seuran alkuvuosista 20-luvulta saakka. Karjalan Nuorissa harrastetaan kansantanssia, kansanmusiikkia, teatteria, Tempoa Tenaviin -musiikkiliikuntaa ja FolkJam-tanssiliikuntaa yhteensä 40 eri ryhmässä.

Kuvassa maskeerattuja lapsia nauramassa, osalla käsi ylhäällä.

VUOKSENNISKAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Vuoksenniskan Nuorisoseura tekee teatteria niin kesällä kuin talvellakin? Kesällä teatteria voit käydä katsomassa Asemapaikalla (Virtakuja 4, 55100 Imatra) ja talvella IRTI-Teatterilla (Asemäentie 6, 55120 Imatra). Ja onpa esityksiä päästy välillä seuraamaan myös Asemapaikan sisänäyttämölläkin.

Simpeleen Nuorisoseuran talo talvella, etualalla autoja.

SIMPELEEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Simpeleen Nuorisoseura on perustettu jo vuonna 1885?

Kuvassa kaksi naista ja yksi mies joka on pukeutunut papiksi ja jolle kaadetaan kahvia. Teksti Likaiset liperit.

PERTUNMAAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Pertunmaan Nuorisoseura tekee vierailevia teatteriesityksiä eri paikkakunnille? Tänä vuonna on vuorossa näytelmä Likaiset liperit. Kysy meitä kylään!

Kuvassa lapsia ja nainen kahlaamassa vedessä.

HEINÄLAHDEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Heinälahden Nuorisoseura on toiminut vuodesta 1943? Siitä asti on kyläläisille ja seuran jäsenille järjestetty erinäistä toimintaa kesätansseista lasten uimakouluun.

Kuvassa on seuran talo ja useita pesäpallon pelaajia kentällä.

MIETTILÄN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Miettilän Nuorisoseura vietti 125-vuotisjuhliaan pesisturnauksen merkeissä 17.8.2019.

Kuvassa kolme naista kimaltavien hapsuverhojen edessä.

RISTIINAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Ristiinan Nuorisoseura, joka täyttää tänä vuonna 110 vuotta, valittiin Suomen Nuorisoseurojen Vuoden 2017 Nuorisoseuraksi, ja vuonna 2019 sain Mikkelin kaupungilta Mikkeli-palkinnon? Tavataan Linnankorvan kesäteatterissa Suklaasydämen merkeissä kesällä 2021!

Kuvassa etualalla matkalaukkua ja koria kantava hartiahuiviin ja hattuun pukeutunut hahmo ja selin seisova nuori nainen. Taustalla sotilaita ja nainen. Oikeassa alakulmassa seuran logo.

KOIRAKIVEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että teatteritoiminnasta tunnetussa Koirakivessä on järjestetty joka vuosi Koirakiven Kierros -juoksutapahtuma jo vuodesta 1975?

AHOLAN NUORISOSEURA
Tiesitkö että, Aholan Nuorisoseuran kuuluisa kesäteatteri on toiminut yhden kesän Joutsenon kaupungin kesäteatterina. Aholan kesäteatterissa hittituote on makkara, jota myydään noin 2 000 kpl kesässä.

TEATTERIMYLLY
Tiesitkö, että Savonlinnassa sijaitseva Teatterimylly osallistui useampana vuonna norsupallon mm-kisoihin. Suurta menestystä ei kisoissa välttämättä tullut, mutta tällainen toiminta teatterilavojen ulkopuolella oli älyttömän hauskaa. Mottona oli ”Teatterimylly, meil on hyvä pylly”. Lisäksi suhteellisen nuori Teatterimylly täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

MOINSALMEN NUORISOSEURA KIELO
Tiesitkö, että Moinsalmen kesäasukkaista koottu kuoro konsertoi Moinsalmen nuorisoseurantalolla lähes joka kesä? Oopperalaulajia ja Timo Mustakallion laulukilpailun voittajiakin on konserteissa kuultu.

UUKUNIEMEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Uukuniemen Nuorisoseura on monessa mukana kuten paikkakunnan kesätoritoiminnassa. Tervetuloa Uukuniemen Kirkonmäelle kesätorille ja kahvittelemaan la 18.7. klo 9-10 ja ke 22.7. klo 18-19!

HAPARAISTEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Haparaisten Nuorisoseuran taloja on talkoovoimin rakennettu kaksi? Toinen Sakkolan Haparaisiin ja toinen Lempäälän Kuljuun.

HUMALAISTEN NUORISOSEURA ALKU
Tiesitkö, että Humalainen oli kylä Karjalan Kannaksella Räisälän pitäjän sydämessä? Siirtoseura, Humalaisten Alku Nuorisoseura ry 118-vuotias seuravanhus, on edelleen toimiva yhdistys, jonka jäsenistö on ei niin nuorta - sukupolvien ketjussa lienee jo viidennen polven toimijoita.Toimialue on rajaton, itse seura on iätön ja ajaton. Kaikki kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi mukaan!

IHALAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Ihalan Nuorisoseura on perustettu vuonna 1903 Ihalan kylässä, joka sijaitsi Jaakkimasta erotussa Lumivaaran kunnassa?

ILMEEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Ilmeen Nuorisoseura kunnostaa parhaillaan Imatralla Ilmeentiellä sijaitsevaa kyläkenttää entisten ilmeeläisten jälkeläisille LEADER-rahoituksen turvin?

TIETÄVÄLÄN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Tietävälän Nuorisoseura on saanut alkunsa Kirvussa, Tietävälän kylässä vuonna 1906. Siirtoseuran toiminta jatkuu edelleen Orimattilassa hiihtokilpailujen, kotailtojen, kyykkäkisojen, pikkujoulujen ja kulttuuriretkien merkeissä. Sukupolvelta toiselle on jatkettu pitkäikäisen seuran perinteitä ja pientä väkeä on jälleen mukavasti mukana toiminnassa.

MONTOLAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Montolan Nuorisoseuran soittokunta, nykyisin puhallinorkesteri on perustettu jo vuonna 1911 ja soitto jatkuu edelleen - kohta 110 vuotta. Kuva Lontoo 29.10.2016 Satu Melanen

MIKKELIN SEUDUN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Mikkelin seudun Nuorisoseura on koko Suomen nuorin nuorisoseura, joka perustettiin viime vuoden syyskuussa. Yhdistys tekee aktiivista yhteistyötä Suomen Nuoriso-opiston kanssa ja tarjoaa työssäoppimispaikkoja opiskelijoille. Tänä syksynä käynnistyy myös harrastustoimintaa. Tervetuloa tutustumaan toimintaan ja tekijöihin 15.9. Nuorisoseurapäivänä Paukkulassa!

KIRVUN KIRKONKYLÄN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Kirvun Kirkonkylän Nuorisoseura on 126-vuotias siirtoseura. Vuosijuhlaa vietetään Lahdessa 26.9.2020 Hotel Scandic Lahti Cityssä. Tervetuloa!

KUOKKALAMMIN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Ruokolahden ainoa nuorisoseura on Kuokkalammin Nuorisoseura, joka viime vuonna vietti 110-vuotisjuhlia. Juhlapuhujana oli valtioneuvos Riitta Uosukainen. Tänä vuonna on tilaisuuksia jouduttu perumaan. Mutta lauantaina 19.9.2020 klo 14-18 järjestetään ohjelmallinen iltapäivä Kuokkalammin Nuorisoseuran talolla. Tervetuloa!

Saunan lauteet ja kiuas.

KUIVALAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Kuivalan Nuorisoseuran talolla on sauna?

Unikekoa kärrätään järveen, unikeko palkitaan sekä haitarinsoittaja ja tangokuningatar.

TAIPALSAAREN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että 124-vuotias Taipalsaaren Nuorisoseura herättää joka kesä Unikeon. Olemme kipanneet maitokärreistä Saimaan syleilyyn Unikeon päivänä 27.7. mm. paikallisen rehtorin, useita kyläaktiiveja, ja Tangokuningattaren vuodelta 2014. 

Tanssijoita ja esiintyjiä nuorisoseuran talolla kuuden kuvan kollaasi.

HEITUINLAHDEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että saadaksemme Heituinlahden Nuorisoseurassa tanssit pyöritettyä vapaaehtoisvoimin, vaatii se 60 henkilön panoksen? Jos haluat mukaan, otapas yhteyttä! Tanssit jatkuvat taas, kun se on turvallista.
Kuvat Ismo Hölsä

YLÄMAAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Ylämaan Nuorisoseuran salibandyjoukkueella on ollut viikoittainen harjoitusvuoro jo 25 vuoden ajan? Vaikka pelaajat vaihtuvat, pelit jatkuvat 😀.

MÄNTYHARJUN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että tässä on Mäntyharjun 126-vuotiaan Nuorisoseuran kivijalalle tukevista hirsistä rakennettu 110-vuotias talo. Tämän päivän ihmiskunnan suurimpaan ilmastohaasteeseen on rakennettu nykyaikaiset ilmalämpöpumput; näin olemme suorittaneet oman osuutemme ilmastohaasteeseen vuonna 2020.

SAVONLINNAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Savonlinnan Nuorisoseuran kansantanssiryhmän Murnakutkan maskotit Murna & Kutka viettävät nykyään lokoisia suvantopäiviä odotellen toiminnan elpymistä.

LUUMÄEN KIRKONKYLÄN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Luumäen Kirkonkylän Nuorisoseura on toiminut jo 115 vuotta.

PARKKILAN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Parkkilan Nuorisoseuran talolla on järjestetty monenlaisen kuntoilutoiminnan lisäksi laneja.

PORRASSALMEN NUORISOSEURA
Tiesitkö, että Porrassalmen Nuorisoseura toimii yhteistyössä Olkkolan kyläkoulun kanssa sekä tukee jäsenten urheilutoimintaa, mm. jäsenten käytössä kausikortti Tornimäen laskettelukeskukseen.