Teatteria!

Julkaisu alueen teatteritoiminnasta

Saimaan Nuorisoseurat tuottaa vuonna 2019 Teatteria! – esitteen, johon kootaan Kymenlaakson, Etelä-Karjalan sekä Etelä-Savon teatteritoimintaa. Teatteria! – esite julkaistiin tässä laajassa muodossaan ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin se yhdisti näin aiemmin tuotetut Lauteilta tuulee – ja Teatteria Teatteria – esitteet. Voit tutustua vuoden 2018 esitteeseen tästä: Teatteria! 2018

Tiedot esitteestä
Esite on nelivärinen ja A5-kokoinen. Esitettä painetaan 24 000 kpl. Jokainen ilmoittaja saa ryhmälleen 1 000 esitettä tai tarvitsemansa määrän jaettavaksi. Tavoitteena on, että jokaisen ryhmän kotipaikkakunnan kirjastossa sekä matkailuinfossa esitteitä olisi ainakin jaossa. Esitteen taittaa graafikko Mari Haiko.

Kustannukset harrastajaryhmille (sis. alv)
​Koko sivun painovalmis ilmoitus 280 €
​½ sivun painovalmis ilmoitus 170 €
​¼ sivun painovalmis ilmoitus 100 €
​(Saimaan Nuorisoseurat tarjoaa jäsenseuroilleen 20 € alennuksen ilmoituksesta.)
Tarvittaessa ilmoitus voidaan valmistaa, jolloin aineiston toimitus on aiemmin. Ilmoituksen valmistaminen korottaa hintaa 20 €.

Ilmoitu​sten tekniset tiedot:
Koko sivun ilmoitus: A5 pysty, leveys 148 mm, korkeus 210 mm.
Puolen sivun ilmoitus: A6 vaaka, leveys 148 mm, korkeus 105 mm.
¼ sivun ilmoitus: A7 pysty, leveys 74 mm, korkeus 105 mm.
​Valmiiden ilmoitusten resoluutio: 300 ppi.
Valmiit aineistot ​pyydetään toimittamaan painovalmiina, konvertoituina PDF:nä. Jos fonttien konvertointi ei onnistu, silloin toimitus JPG:nä.

​Esitteen aikataulu
​ma 25.3. esitteeseen ilmoittautuminen päättyy
​pe 5.4. valmistettavien ilmoitusten aineiston toimitus
​pe 12.4. valmiiden ilmoitusten toimitus
​vko 18 esite valmis jaettavaksi

Ilmoittautuminen
​Ilmoittautuminen mukaan esitteeseen tapahtuu ma 25.3.2019 mennessä​ sähköpostitse osoiteeseen suvi.rautsiala@nuorisoseurat.fi tai puhelimitse 040 810 3335. Ilmoittautumisen yhteydessä kertokaa, tuleeko ryhmältänne valmis pdf-tiedosto vai valmistettava aineisto.

Harrastajateatterikortti

Vuonna 2017 tuotettiin ensimmäisen kerran koko Kaakkois-Suomen alueella yksi yhtenäinen harrastajateatterikortti, jonka tavoitteena on antaa teatterinharrastajille mahdollisuus käydä katsomassa toisten harrastajaryhmien esityksiä alennettuun hintaan. Kortti vakiinnutti asemansa vuonna 2018 ja myös vuonna 2019 kortti tuotetaan Kaakkois-Suomen alueen yhteisenä korttina.​ Kortti on tarkoitettu​ niille ryhmille, jotka ovat mukana Teatteria! -esitteessä.

Miten kortti toimii?
​Jokainen ryhmä sitoutuu korttiin vuodeksi kerrallaan. Ryhmä saa omille aktiiviharrastajille, jotka ovat mukana sen kauden esityksissä, jaettavaksi kortit, joihin merkitään kortin haltijan ja teatteriryhmän nimi. Korttia ei siis saa koko esim. harrastajateatterin tai nuorisoseuran jäsenistö, vaan ainoastaan aktiivit: harrastajanäyttelijät, ohjaajat, teatteriesitysten paikoituksen valvojat ja kahvion henkilökunta ym. esityksissä mukana olevat. ​Kortti on oiva tapa antaa omille harrastajille mahdollisuus päästä halvemmalla katsomaan muiden esityksiä. Samalla saadaan muista ryhmistä katsojia omiin esityksiin. Kortti kannustaa myös harrastajia katsomaan toistensa esityksiä!

Mikä alennus, maksaako kortti?

​Kortin esittämällä henkilö saa 50 % alennuksen mukanaolevien ryhmien esitysten lipun hinnasta. Kortin saajille tiedotetaan, mihin kaikkiin alueen harrastajateatteriryhmiin kortti käy. Koska jokaisella ryhmällä on erihintaiset liput, toimii prosenttialennus parhaiten. Yhdessä on sovittu kortin alennukseksi 50 %.
​Kortti ei maksa mitään. Harrastajateatterikortin painaminen ja jakelu mukaan lähteneille harrastajateattereille tapahtuu samanaikaisesti Teatteria! - harrastajateatteriesitteen kanssa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen harrastajateatterikorttiin osallistumisesta tapahtuu pe 12.4.2019 mennessä​ sähköpostitse osoitteeseen suvi.rautsiala@nuorisoseurat.fi tai puhelimitse 040 810 3335. Ilmoittautumisen yhteydessä kertokaa myös ryhmänne tarvitsema korttimäärä.